Ispanakla olan imtihanım malumunuz.
Laf kalabalığı yapmadan leziz yemek kategorisine koyabileceğim bir tarif paylaşmak istiyorum. Bu tarifi ablamdan aldım, kendime göre bazı yerlerini uyarladım.
- 200 gr kıyma
- Yarım kilo Ispanak
- 2 adet patates (orta boy)
- 2 diş sarımsak
- 7 - 8 adet orta büyüklükte mantar
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
1-Kıymayı tavaya koyup kavurmaya başlıyoruz. (Ben yemeğimi iki kişilik hazırladığım için içeriği çok doldurmamak adına soğan ilave etmedim. Dileyen ekleyebilir.) Sarımsaklarımızı da tavaya atıp kavurma işlemine bu şekilde devam ediyoruz.
2-Kabuğu soyulmuş (genelde önerilmez ama içime sinmiyor diğer türlü) mantarları ince ince doğruyoruz.
5-Doğradığımız ıspanakları da tavaya katıyoruz ve sebzelerin pişmesini bekliyoruz.
6-Pişen yemeğimizi fırın kaplarına eşit şekilde paylaştırıyoruz.
7-Aslında beşamel sos yapmak için tereyağı eritilip un ile kavrulur sonra azar azar süt eklenerek karışım açılır ve kıvam alana kadar karıştırılır. Nedendir bilinmez bu yemeği yaparken tersten başladım işe.Basiret bağlanması diyelim. Hem yemek hazırlayıp hem de fotoğraflamak zor.
8-Sütün içerisine 1 yemek kaşığı unu ve tereyağını koydum ve hızlı bir şekilde topaklanmaması için çırptım. Tuz ve Karabiberi de ekleyip koyulaşana kadar pişirdim. Aldığım sonuç güzeldi emeğim boşa gidecek diye üzüldüm açıkçası ama korktuğum gibi olmadı.
9-Sosu fırın kaplarına eşit şekilde dağıtıyoruz.
10-200 derece fırında alt üst olacak şekilde orta kısımda 10 dakika pişiriyoruz.
11- Rendelenen kaşarı kaplara eşit şekilde dağıtarak yemeği 15 dakika daha fırında pişirmeye devam ediyoruz
Sonuç Olarak: