2 Ocak 2019 Çarşamba

Balığı kendime sevdirme çalışmaları 2

Bir keresinde balık aşığı bir arkadaşım neden balık sevmiyorsun diye sordu. Muhakkak duyan için çok fantastik gelecek sebeplerim var. Mesela gözleri korkutucu geliyor hele pişince, aynı şekilde kuyruğu ve tabi parlak o deri.  Hele o koku...
Ölüm gibi...
Evde piştiyse bir de...
Öff...
(Kokusundan dolayı sevemediğim 2 şey; bir balık bir de yumurta! Yumurtaya alerjim var yiyemiyorum buradan yırtıyorum; ama balığı sağlık için yemem lazım.) 
Bu sebeple büyük balık yemek daha akıllıca bir seçim benim için; iğrendiğim kısımlarını görmüyorum ve küçük balığa nazaran daha az kokuyor. Kendime balığın lezzetli gelecek değişik şekillerini arayıp duruyorum. İşte bu nokta da balığı neden sevmiyorsun sorusuna dönmem gerekirse asıl sevmeme sebebim bana tadının hep aynı geliyor olması.
Bence bir tavuk gibi baharatı ve sosları içine çekmiyor ya da kırmızı et gibi başlı başına lezzetli değil. 
Balıktan hoşlanmama sebeplerimi aza indirgediğinden dolayı somon üzerine çalışmalar yapıyorum sadece ve kusursuz tarifimi bulana kadar pes etmeyeceğim. Aramaya ve araştırmaya devam! 
Bu yazım da sizlere lezzet dergisinde denk geldiğim  ve hamile olmam sebebi ile baharatlar konusunda (Eşim bilinen baharatlar "kekik, nane vb. gibi" dışındakilere pek sıcak bakmıyor, onu tedirgin etmemek adına ben de fazla çeşitliliğe kaçmıyorum) kendime uyarladığım bir tarifi anlatacağım. Çok basit ve kısa sürede yapılacak bir tarif. Bu zamana kadar somonla 2 farklı tarif denedim ve portakallı olan hala favorim belirtmek isterim; ama çeşitlilik adına bu tarifin denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Zeytinyağı yerine tereyağı kullanılırsa daha da lezzetli olabileceğine inanıyorum.Şüphe yok ki 2 denemem muhakkak bu şekilde olacak!

Aslında  ana tema alengirli kızartma yapma.

Malzemeler:
  • 125 gr somon
  • 1 ve ya 1.5 adet limon
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Kekik
  • 1 tatlı kaşığı Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Sarımsak
  • Defne yaprağı 
  • Tuz
Orijinal tarifte mercan köşk var defne, kekik ve sarımsak yok.

Yapılışı:
Ön hazırlıkları ve pişirme süresi ile yarım saati bulmayacak kolay bir tarif. 
1.Somon dilimleri 2-3 santimlik parçalara ayırıyoruz.
2. Balığımızı bir balık bir limon olacak şekilde çöp şişe diziyoruz.

3. Şişleri baharat karışımı ile lezzetlendiriyoruz.

4. Tavaya zeytinyağını koyuyoruz. Ben aroma vermesi açısında sarımsak ve defne yaprağını da yağın içerisine koydum. Kızartma fazla yaptığım bir şey olmadığı için elimdeki döküm tava ile yapmak zorundaydım ve bu tip bir tava böylesi bir şeyi kızartmak için uygun değil söylemek isterim.


5. Her iki yüzü toplam 10 dakika kadar kızartıyoruz. Bu zamanın uzunluğu damak zevkinize göre değişebilir.  Kızaran balıkları tabağa alıyoruz. İşte tüm süreç bu kadar. Sebzeli bir yan ürün ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Sonuç:


Ve bu da servis ettiğim şekli...
Fotoğraf çekeceğim diye yemeğimi soğuttuğum doğrudur! (:


@Way2themes

Takip Edelim