20 Haziran 2019 Perşembe

Kuzu İncik Haşlama (Terbiyesiz)


Basit,hızlı ve tabi ki LEZZETLİ.
İtiraf ediyorum hiç denemeden yemem etiketini yapıştırdığım bir çeşitti haşlama. İlk görev yerim merkeze uzak bir ilçeydi ve bizler hafta sonu için il merkezine giderken zorunlu bir haşlamacı molası vererek 2 saatlik yolculuğumuza devam ederdik. Ne kızıyordum, çok gereksiz buluyordum bu molaları. Ta ki çok aç bir anımda bari şunun suyunu bir tadayım deyip neden mola verdiğimizi anlayana kadar.
Gel zaman git zaman tarifi biraz kendi yiyebileceğim şekle uyarladım. Huzurlarınıza ilk olarak Kübra sürümünü sunuyorum. Belki yememeyi göze alıp yumurtalı olanını yaparsam onun ile ilgili deneyimlerimin olduğu başka bir yazı daha yazabilirim. Düşüncem şudur ki; bu yemeği güzel yapan tek şey ana malzemesinin kuzu oluşudur. Ne patates, ne havuç ya da ne mühürleme bu yemek için bir lezzet patlaması yaratmıyor. Başlı başına bu lezzetin mimarı kullanılan etin kuzu olmasıdır. Dana eti ile aynı güzelliği yakalayabileceğimi zannetmiyorum. O zaman tarifimize geçelim.
Ben her zaman olduğu gibi 2 kişilik ve tek öğünlük olarak hazırlayacağım yemeğimi. Malzeme için miktar seçimimi buna göre ayarlamaktayım. Yemeklerin çöpe dökülmesinden hoşlanmadığım için ve mutfağımda çeşitlilik istediğim için tercihim bu yönde.

Malzemeler:
  • Yarım kilo kuzu incik 
  • 6 tane bebe patates
  • 1 havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • Sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Limon suyu (yarım)
  • Zeytin yağı
  • Un
Yapılışı:
  • Etler una bulanır.
  • Her bir yüzeyi 3 dk ateşte kalacak şekilde etler mühürlenir.
  • Düdüklü tencere içerisine alınan etler 1 litre su ile 35 dakika haşlanır. (ben mühürleme işlemini de aynı tencere içerisinde yaptım.)
  • Patates, havuç, kereviz ve sarımsaklar iri iri doğranır.
  • Haşlanan etler suyu ile birlikte ayrı bir tencereye konulur ve sebzeler de tencereye ilave edilir.
  • Tuz ve karabiber katılır.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Sebzeler yumuşayınca ocak kapatılır ve içerisine limon suyu ilave edilir.

Görsel Anlatım:














@Way2themes

Takip Edelim